Geef een hart, toon jouw hart

In tijden waar strikte coronamaatregelen gelden en meer mensen dan ooit financiële problemen krijgen, wordt het sociale isolement in onze mooie stad groot. En dat merken de vrijwilligers van vzw Lichtbaken ook in de gesprekken met hun bezoekers. Daarom willen wij Oostende extra Warm maken!

Communicatiebureau DENK! ontwikkelde een hartverwarmende campagne waarbij Oostendenaars hun hart kunnen tonen aan elkaar én aan vzw Lichtbaken. In 56.000 brievenbussen in regio Oostende zal komende week de leaflet verdeeld worden waarmee je een hartje kan vouwen. “Het hart kan gebruikt worden om je buren een hart onder de riem te steken, maar evengoed om oma en opa te verrassen of toon je liever hoe graag je je partner ziet? Het kan allemaal. Geef jouw hart met een boodschap aan iemand die je graag ziet”, licht Peter De Gryse van DENK! toe.

Op de leaflet staat een QR-code naar de website van Warm Oostende. Via een instructievideo kan iedereen leren hoe ze het hartje gemakkelijk kunnen vouwen. Woordkunstenares Isabelle Vandemaele steunt de actie en maakt als ambassadeur van Warm Oostende alle Oostendenaars warm om deel te nemen.

Toon ook je hart voor een kwetsbare Oostendenaar

Tegelijkertijd wil de campagne Oostendenaars ook oproepen om in deze tijden ook vzw Lichtbaken te steunen. Deze organisatie speelt al 18 jaar een belangrijke rol in Oostende, maar ook in coronatijden is het een belangrijke ontmoetingsplaats. Sinds vorig jaar verwelkomt het ontmoetingscentrum vzw Lichtbaken veel nieuwe gezichten.

Foto van links naar rechts:

  • Peter De Gryse van communicatiebureau DENK!
  • Isabelle Vandemaele, woordkunstenaar (Woordaccent) en ambassadeur van de actie
  • Pierre Deconinck, voorzitter van Lichtbaken vzw

Volg Warm Oostende op social media