Fotoboek Nick Decombel

Het fotoboek “Warm Oostende – Bekende Oostendenaars in beeld tegen armoede” is een aanzet om over armoede te durven praten. Om er bij stil te staan. Om in actie te schieten. Om samen werk te maken van een Warm Oostende.

De opbrengst gaat volledig naar vzw Lichtbaken. Voor elk verkocht boek kunnen de vrijwilligers van Lichtbaken 14 warme maaltijden geven aan arme Oostendenaars.

Bedankt voor jouw steun!

Dit fotoboek is momenteel niet beschikbaar

Nick Decombel

Van zijn passie zijn beroep maken, dat kon hij al snel schrappen van de bucketlist. Fotograaf Nick Decombel is zot van o.a. Oostende, reizen, zijn gezin, creativiteit, ontmoeten, beelden …

Vanachter de lens haalt hij graag de eigenheid en bijzonderheid van mensen naar boven.

Lichtbaken vzw: een warme ontmoetingsplaats

Armoede kent vele vormen en schuilt vaak dichterbij dan we denken. Geen hulp durven vragen, niet weten waar je terechtkan, geïsoleerd raken … De valkuilen zijn groot.

De Oostendse vzw Lichtbaken probeert sinds 2003 een lichtpuntje te zijn in de dagen van vele ( financieel) hulpbehoevenden. Het ontmoetingscentrum biedt een luisterend oor, een gezellige babbel en een volwaardige maaltijd. Een initiatief volledig gedragen door vrijwilligers, die zich dag in dag uit inzetten om armoede aan te pakken.

Volgens de meest recente cijfers van de kansarmoede-index van Kind en Gezin groeit zo’n 34% (ruim 1 op 4) van de jonge kinderen in Oostende op in kansarmoede. Een cijfer dat weinig aan de verbeelding overlaat. Hoog tijd dus om samen in actie te schieten.

Met slechts 2 euro schenk je een warme maaltijd aan wie het moeilijk heeft. Elke bijdrage, klein of groot, is welkom via BE55 7360 8400 0044.

Ook de opbrengst van het fotoboek gaat rechtstreeks naar de vzw Lichtbaken. Samen maken we werk van een Warm Oostende.

Ambassadors

Een warm hart is hun belangrijkste eigenschap, maar deze Oostendenaars hebben nog zoveel meer talent en verwezenlijkingen in huis.

Zonder nadenken. Niemand aarzelde ook maar een seconde om zijn/haar portret in te zetten voor een Warm Oostende.

Ellen Distave
Ellen Distave groeide op langs de Oostendse Visserskaai en de Zeedijk. Vandaag staat ze met haar boetiek Lily gekend om haar persoonlijke en uitzonderlijk vriendelijke service. Als een van de Ostend City Queens deelt ze online regelmatig tips & nieuws over de Oostendse hotspots.
Emma Plasschaert
De Oostendse Emma Plasschaert werd in 2018 wereldkampioen zeilen in de Laser Radiaal klasse, goed voor de eerste Belgische wereldtitel ooit in het zeilen. Datzelfde jaar veroverde ze na winst in de World Sailing Cup Series Final en de World Cup Series bovendien ook de nummer één-positie op de wereldranglijst.
Guga Baúl

Guga Baúl – echte naam Laurent Bailleul – is een geboren Oostendenaar en Vlaams acteur & komiek. Hij staat bekend om zijn bijna perfecte stemimitaties o.a. te zien in Tegen De Sterren Op (VTM). Samen met actrice Tine Embrechts heeft hij twee kinderen.

Hubert Rubbens
Hubert Rubbens stond negentien jaar aan het roer van Oostende voor Anker en is sinds 2019 curator van het event. In 2018 ontving hij voor zijn jarenlange inzet de Prijs van Verdienste, uitgereikt door het provinciebedrijf Westtoer. Tijdens zijn loopbaan was Rubbens actief bij de Belgische marine.
Jean-Pierre Severens
Jean-Pierre Severens is Oostends muzikant bij de Dixieland Streetband en voorzitter-dirigent van de muzikale vriendenkring de Melody Makers. De voorbije jaren mocht hij met zijn dansorkest verschillende Vlaamse sterren begeleiden.
Jo Bouttelgier
Oostendenaar Jo Bouttelgier is voormalig visser en lid van de Orde van de Wulloks, de Oostendse liefdadigheidsvereniging ten voordele van de slachtoffers van de zeevisserij. In die hoedanigheid is hij een van de drijvende krachten achter het jaarlijkse Wullokbal.
Johannes Verschaeve
Zanger en muzikant Johannes Verschaeve was de voorbije 15 jaar frontman van de Oostendse rockband The Van Jets. De groep knokte zich in 2004 naar winst in Humo’s Rock Rally en veroverde sindsdien Vlaanderen en omstreken. Eind 2019 zetten The Van Jets er een punt achter.
John Desmit
Oud-visser John Desmit is al meer dan 40 jaar lid van de Orde van de Wulloks, een liefdadigheidsvereniging ten voordele van de slachtoffers van de zeevisserij en hun nabestaanden. Sinds 2014 is Desmit ook voorzitter van de vereniging, bekend om haar jaarlijks bal en de carnavalsstoet.
Louise Carton
Atlete Louise Carton is geboren en getogen in Oostende en veroverde al verschillende titels in het (veld)lopen. In 2016 werd ze verkozen tot Sportbelofte van het Jaar en nam ze deel aan de Olympische Spelen in Rio (Brazilië).
Peter Craeymeersch
Peter Craeymeersch is hét Oostends aanspreekpunt op vlak van toerisme en cultuur. Hij staat aan het hoofd van de dienst Toerisme Oostende, is verantwoordelijk voor de zakelijke leiding van het Casino Kursaal en is Artistiek directeur van het Filmfestival Oostende.
Peter Defurne

Peter Defurne is directeur van de Kunstacademie aan Zee. Daarnaast is hij regelmatig curator voor diverse tentoonstellingen & musea. Bovendien is hij ook zelf actief als kunstenaar en resident artist bij Villa Weltschmerz.

Redgie Van Troost

Kunstenaar en schilder Redgie Van Troost noemt zichzelf een man van de zee, een man van Oostende. Schilderen doet hij vooral op het gevoel, vanuit het hart. In 2019 mocht Redgie de prijs voor Stadsfiguur van Oostende in ontvangst nemen.

Sam Louwyck
Acteur, danser, choreograaf, zanger, schrijver en uitvoerder van alternatief ballet … Sam Louwyck laat zich niet in één hokje duwen. Hij vertolkte rollen in o.a. Any Way the Wind Blows, Ex Drummer en Rundskop. In 2015 ontving Louwyck de Vlaamse Cultuurprijs voor film.
Stefan Tanghe

Stefan Tanghe is directeur van CC De Grote Post en bouwde sinds dag 1 mee aan het Oostendse cultuurcentrum. Daarnaast is hij gedelegeerd bestuurder bij Art-Shelter, een Oostendse non-profit organisatie die de brug slaat tussen cultuur en sociaal geëngageerde, kunstminnende ondernemers.

Tom Decraecke
Tom Decraecke stuurt als coördinator van de Koninklijke Villa (zorghotel en gezondheidscentrum in Oostende) een ploeg van 25 mensen aan, gaande van catering tot PR. Hij studeerde verpleeg-kunde en management, is vader van twee pubers en fervent roeier.

Impressie

Met dank aan onze partners & sponsors

Volg Warm Oostende op social media